Meubel- en interieurblog

Naar de meubelwinkel

Een dagje uit naar de meubelwinkel

Niets zo leuk als een dagje uit naar de meubelwinkel! Het urenlang ronddwalen tussen de prachtig uitgestalde interieurs, volgestouwd met de meest veelzijdige decoratie, is eindeloos genieten. Of toch niet? Wat voor de één een dag vol plezier is, is voor de andere een dag vol kommer en kwel. Niet getreurd, veel meubelwinkels hebben meer te bieden dan alleen maar meubels.

Van beginner tot interieurkenner

Iedereen heeft wel eens een bezoek aan een meubelwinkel gepland. Ga je op zoek naar nieuwe stoelen voor je eetkamer, of word je tiener nu echt wel te groot voor die kinderkamer van weleer. Je kan het zo gek niet bedenken, als het over interieur gaat kan je in een meubelwinkel zo goed als alles vinden. De meeste meubelwinkels zijn zeer praktisch opgedeeld in verschillende afdelingen. Vaak gebeurt deze opdeling vertrekkend vanuit een centrale hal. Zo is het niet nodig alle slaapkamers, eetkamers en bureaumeubelen te zien wanneer je op zoek bent naar een nieuw hoeksalon. In de grotere meubelwinkels heeft elke afdeling zijn eigen verantwoordelijke die al je vragen beantwoordt en eventuele bestellingen voor jou regelt.

Een meubelwinkel is de ideale plaats om ideeën op te doen. Ben je geen held in inrichten, of is het combineren van interieur met decoratie echt niet jouw ding, een meubelwinkel heeft tal van voorbeelden om inspiratie op te doen of je op ideeën te brengen. Een meubelwinkel biedt een ruime interieurkeuze aan, waarin iedereen wel iets van zijn gading vindt. Van klassiek tot modern, landelijk chic tot New York loft. De grote sfeermaker in je interieur is licht. Meubelzaken spelen hier handig op in en beschikken over een afdeling verlichting. Laat je zeker bijstaan door een medewerker die op de hoogte is en kennis heeft van licht en elektriciteit. Door het grote assortiment neemt een bezoek aan de meubelwinkel al snel een hele dag in beslag. Het is vanzelfsprekend dat veel meubelzaken beschikken over een plek waar je even tot rust kan komen, een hapje kan eten of iets kan drinken. Voor kinderen zijn er speel- en ontspanningsmogelijkheden. Heb je na veel wikken en wegen, uit het grote aanbod, een keuze kunnen maken, dan kan je de bestelling laten opnemen. Hou er rekening mee dat de levering van meubels wel even op zich kan laten wachten. Een periode van 6 tot 10 weken is heel normaal. 

Leveren volgens afspraak

Na vele weken van ongeduldig wachten, worden je meubels aan huis geleverd. Afhankelijk van de afspraak zal de leverancier de meubels ook in elkaar zetten. Nu maar hopen dat het nieuwe bureau past bij jouw ingebouwde bibliotheek.


Delen